Sporttaping

ENKEL tapen

Wie regelmatig sport, heeft misschien al wel eens te maken gehad met een enkelblessure.
Bij verzwikking, verstuiking, verdraaiing of een andere verkeerde beweging van de enkel, kan er namelijk een enkelblessure optreden.
Vaak ontstaat er bij een enkelblessure naast pijn ook een zwelling rondom de enkel, waardoor de sporter voor langere tijd last kan hebben van de verkeerde beweging en de blessure die hieruit is voortgekomen.

Vaak ontstaan enkelblessures bij het uitvoeren van sportactiviteiten op een oneffen ondergrond, bij het maken van een verkeerde afzet of landing of als een sporter tijdens het sporten verkeerd terecht komt, bijvoorbeeld op de voet van een andere speler of op de bal, waarbij de speler zijn/haar voet verzwikt. Ook als men eerder een enkelblessure heeft gehad, zwakke enkelbanden heeft of zwakke spieren heeft rondom de enkel, kan er bij het uitvoeren van sportactiviteiten een blessure ontstaan.

Bij een zwakke enkel of kort na herstel van een enkelblessure is het verstandig de enkel in te tapen bij het sporten of bij andere activiteiten waar de nodige beweging verwacht wordt.