Sportmassage

Sportmassage kent technieken als optrekkende, knijpende en rollende bewegingen die deze krachtige zeer effectieve lichaamsmassage typeren. Spieren worden stevig onderhanden genomen door de masseur. De doorbloeding van het spierweefsel verbeterd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn (bindweefselpijn) en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk: de spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich onder andere in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan.

Intake gesprek:
Voordat er gemasseerd gaat worden, vind er een intake gesprek plaats. Het intake gesprek duurt maximaal 10 minuten en is bedoeld om te bespreken welke massage van toepassing kan zijn, en of er eventueel redenen zijn om niet te masseren, bijvoorbeeld:
– U gebruikt medicijnen waardoor er niet gemasseerd kan worden.